17.03.2010 г.

Библиотека и карти с голи жени

Напоследък се рекламира мебел, наречена "библиотека". Странна работа сме хората!  В странен свят живеем. Трябва да стане модно да имаш вкъщи библиотека, за да имаш такава...
Но за незапознатите ще кажа, че сега не трябва книгите ви да са в тон с тапетите, а да са различни, шарени, поставени напряко, настрани, диагонално, изправени и изобщо - да са много! Иначе бибилотеката ви не се брои, а вие изпадате от модерните жилища! И ако нямате книги у дома, ако нямате няколко рафта поне, на които да не стоят сувенирите ви от последните пътувания из топлите страни, а да са наредени само книги, значи сте аут ъф квото си искате.

Преди години, когато бях на 12-14 години и играех активно волейбол, с моята приятелка си гостувахме. Те имаха стандартен хол, едната страна на който беше голяма библиотека. Цялата стена - отдолу догоре. В спалнята също имаха много книги. Баща й купуваше непрекъснато, а книжарката му запазваше. Онези томове - "Червено и черно", "Фортуната и Хасинта", "Богат, беден" -  знаете как беше, тези от вас, с които сме набори :)))
Моята приятелка заставаше пред библиотеката в хола, махахме килима и директно върху паркета почвахме едно здраво подаване на волейболната топка, едни попивки и залягания, страшна работа! Като се уморявахме, започваше ровене из книгите. Основно четяхме заглавията и ако нещо ни привличаше, го изваждахме. Препрочитали сме сто пъти поне момента със загубата на девствеността от "Птиците умират сами". Сигурно затова така подготвени се оказхаме, когато дойде самият момент на живо :))) 
Но един ден, между книгите, открихме тесте карти. И тези карти се оказаха не прости спатии, купи, пики и кари, а съвсем оригинални и непознати за нас пози и позиции. Голи мацки, голи пичове в разни комбинации....
Ето така библиотеката се вклини в моето съзнание и цял живот си мечтая да имам една гигаааантска библиотека, да е пълна с книги, да заставам срещу нея и да ровя. И сега като чета как рекламират отново тази мебел, ми става едно топло на душата, започвам да се радвам и да приветствам новите моди от сърце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар