15.02.2010 г.

И на бирата, като на цигарите...

Днес с голямо възмущение изслушах новината по телевизионния канал RT (Russia Today), че Британското правителство възнамерява да сложи мярката и на алкохола, понеже запоите били станали неконтролируеми и някой трябвало да се намеси - ("It's part of an initiative to restrain binge drinking, which has been spiraling out of control.") Затова на бутилките трябвало да има предупреждения за човешкото здраве, както на кутиите с цигари и да се сложи една по-височка цена, та като пиеш и не ти се отдава да мислиш за здравето,
да мислиш за джоба си и все повече да се угнетяваш. Нали с тези пари жена ти можеше едни обувки да си вземе или да купиш на детето някоя Барби от оригиналните.
В общи линии изглежда целта е да ти става все по-гадно и все по-здравословно. Което си е една направо постижима (освен завидна) цел, както е тръгнало. Както е тръгнало, постепенно ще се откажем от всякакви намерения, но най-вече от намерението да изпием по няколко чашки. "Някои излизали вечер - каза един господин по RT - с намерението, за съжаление, да се напият." Хаха!
Е това намерение вече няма как да просъществува! Ако разбира се британското правителство си удържи на своето намерение.
И едни такива дразнещи словосъчетания чух, като например "people who drinks responsible"...
А иначе на работата трябвало да си отдаден на 100%. Никакви разумни граници или златна среда - само пълна отдаденост.
Има леко успокоение, че става въпрос за британците, но е мнооого леко...

Няма коментари:

Публикуване на коментар