23.04.2010 г.

Асфалт, жена и минзухари


Това е стар текст, писан преди 2 години и публикуван. Хайде от мен да мине, пускам нещо мило и за жените :))) 
Първо си помислих да изброя женските имена, чиито притежателки са ми мили и ги обичам, но 8-ми март мина ;). Това - заради впечатлението, което явно съм оставила у някого, че не обичам жени. Признавам чистосърдечно -  списъкът с имена на мъже е доста по-кратък. Реванш.  


  На магистралата, както винаги има задръстване. Дълги върволици коли, бръмчащи мотори, пушещи шофьори, и нахални, и неможещи. Този пред мен вместо напред, успя да тръгне назад и се подпря в капака на колата ми, докато наблюдавах с широко отворени зеници.
Малко преди това натисках педала на газта към зелени поляни, естествени водоеми и баири, по чиито склонове греят ярко жълти цветовете на игликата. Сияех и  виждах синия цвят на синчеца, яркото оранжево на минзухарите. Нали все пак е пролет.
В тунела става още по-страшно. Бавно, задимено и досадно. Затворили сме всички прозорци, не се и опитваме да дишаме.
 “Спомняте ли си - питам спътниците си в колата - онзи виц, където жената закарва автомобила си на сервиз, защото нещо все му тропа. След обстойна проверка автомонтьорът й казва, че наистина нещо тропа и това е прасенцето, което си е сложила на ключодържателя...”
Смеем се, докато излизаме от тунела и пътуването продължава. Такива сме си ние, жените. Понякога и един ключодържател е в състояние да ни провали. Но пък кой може да се сравни с нас, когато вратата се отвори и в залата, стаята, спалнята или където й да е, влезем елагантни и достолепни, нежни и ефирни, завладяващи и нереални. Пътешествията се случват вътре в нас, непрестанно. Не са ни променливи настроенията, различни са ни пътуванията...
---------------------------------

2 коментара:

  1. Ключодържателят винаги носи изненади
    Представи си само как пада в една канализационна шахта

    ОтговорИзтриване
  2. Дааа... Обаче пък там, в каналите, живеят костенурките Нинджа! И... ? :)))))

    ОтговорИзтриване