27.05.2013 г.

Лили Иванова

Гледах голяма част от раздаването на наградите на БГ Радио, което май не ми се е случвало досега, понеже беше все ясно, че Графа ще вземе общо-взето всичките награди. Не че не си е заслужило момчето и не че и сега прибра малко... Обаче видях, че са в Благоевград, нещо ми стана интересно и така почти до края, до Лили Иванова.
Като излезе тя и ми се стори, че от публиката някаква част започнаха да викат "баба Лили, баба Лили..." Дано само да ми се е сторило, защото докато я слушах и гледах, си мислех, че българите трябва да престанат да й броят годините и да й се подиграват, понеже където и да се появи, ги представя съвсем достойно - в страхотна форма е и като визия и като глас, много от младите изпълнители вече имат безформена фигура или естествено за младостта - не знаят какво им отива, как да се облекат, как да се държат... А тя не само има глас, но няма сланина, както се казва... В какъвто и смисъл да се разбира  това. Води спартански живот и представя страната ни навсякъде на ниво. Не е като да е озверяла на вид изкуфяла бабичка, която не си знае думите, стъпките, наркотиците, любовниците, миналото... Не е отпусната дебелана, която вечно води борба с килограмите и винаги е подпухнала, нито пък й изчезва гласа от нещо си, каквото и да е... Затова тези, които се занимават с възрастта й, нека си помислят как изглеждат самите те, как биха изглеждали, ако носеха нейния авторитет на плещите си, как биха представили те страната си и да станат малко по-скромни и благодарни, че и тя, като други известни българи - спортисти, оперни певци, актьори, математици и т.н представя България по света достойно.
Защото ако оставим само на политиците и политиката да ни представя по света, на развития ни туризъм и обслужване, жал ми е за нас...

Няма коментари:

Публикуване на коментар